Storformatstjänster

Multiprint - Tyg


Banderoller, reklamvepor, bildväggar, flaggor – det finns så gott som inga begränsningar för var printade tyg kan användas. Med hjälp av direktsublimeringsskrivaren som representerar den nyaste tekniken vid Multiprint får du snabbt effektiva reklamer.

Det sublimerade tyget behåller sina färger och det kan även tvättas vid behov. Tyget är ett miljövänligt alternativ eftersom färgerna är vattenbaserade och du kan kassera det PVC-fria polyestertyget med energiavfall. Alla våra tyg är brandklassade i brandklass B1.

Tygmaterial

När tyget har många olika användningsändamål behövs också olika slags tyg! Flaggtyg kan användas såväl inomhus som utomhus: det tjänar som material för flaggor, banderoller, reklamvepor och till exempel rumsavdelare. Flaggtyget är inte vindtätt och fungerar därför väl till exempel som insynsskydd på arbetsplatser och framför högtalartorn på festivaler. Utskriftet blir tvåsidigt eftersom tyget är genomfärgat. Också tjockt flaggtyg kan användas såväl inomhus som utomhus. Det lämpar sig utmärkt för objekt där man behöver täcka bakväggen. Tjockt tyg används också för bildväggar och huvor för larmportar. Dekoratörer tycker om glansigt satintyg. Tyget ser festligt ut tack vare den glansiga ytan. Satin kan användas som material för till exempel personliga dukar eller gardiner.

Efterbehandlingsmöjligheter för tyg

Tyg levereras alltid färdiga för upphängning. Efterbehandlingssättet beror på användningsändamålet. Vågräta banderoller utrustas till sist med förstärkningsband och segelringar. Hörnen utrustas vid behov med metallringar för spänning. På lodräta reklamvepor – streamers – sys kanaler på övre och nedre kant och pinnar träs igenom kanalerna. På den övre pinnen finns ett fästsnöre. Flaggor levereras färdiga att hissas: beslag finns på plats och lodräta flaggor har utrustats med ett behövligt antal mellanbeslag.

Maximala storlekar på tyg

För tyg som printas ut i ett stycke är den maximala utskriftsbredden 180 cm. Om man kombinerar flera stycken är det bara utrymmet och fantasin som sätter begränsningar på en uttrycksfull banderoll.